Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Stiri, informatii si noutati din industria alimentara si HoReCa

Piața neagră a pâinii este la un nivel destul de ridicat în România, a declarat recent, pentru AGERPRES, președintele Patronatului Român din Industria de Morărit, Panificație și Produse Făinoase (ROMPAN) Aurel Popescu, prezent la Brașov, la deschiderea expoziției GastroPan.


      'Din această cauză, de multe ori se fac produse de calitate îndoielnică, ca să poți să reziști în această piață tumultuoasă în care suntem. De la implementarea proiectului cu 9% TVA pentru pâine, suntem deja într-o creștere destul de bună a producției fiscalizate și cred eu că, până în luna septembrie 2014, ne atingem dezideratul, adică 50% din piața neagră să treacă în sfera producției fiscalizate, ceea ce ar însemna un lucru deosebit pentru producție în primul rând. Cetățenii trebuie să știe că, mâncând o pâine fiscalizată înseamnă că mănâncă o pâine mai sigură din punct de vedere alimentar. Știm cu toții că lucrul pe furate este un lucru prost, iar forța de muncă folosită pe piața neagră nu respectă normele în vigoare', a explicat Popescu.


      Referitor la prețul pâinii, președintele Patronatului din Industria de Morărit, Panificație și Produse Făinoase a precizat că, din luna septembrie 2013 până în prezent, acesta se menține cu 12 procente sub cel din luna august, iar creștererile de preț la carburanți afectează într-o măsură destul de mică produsele din domeniul panificației.


            România nu mai importă grâu și este recunoscută pe piața internațională ca un producător foarte bun pentru panificație. Din recolta de anul trecut s-au exportat trei milioane de tone, astfel că industria alimentară a ajuns, în sfârșit, la nivelul anilor 80, contribuind la balanța comercială externă a țării foarte serios, a adăugat președintele Patronatului Român din Industria de Morărit, Panificație și Produse Făinoase (ROMPAN).


 

Alte articole recomandate:

România a exportat, în 2013, produse agroalimentare în valoare totală de peste 5,098 miliarde de euro, cu 1,183 miliarde de euro mai mult față de anul precedent (plus 30,2%), și a încheiat anul cu un plus de aproape 325 milioane de euro la balanța comercială pe acest segment, primul excedent din ultimii 20 de ani, potrivit datelor remise de Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR).           Importurile de produse [...]
(Autor: Aura Alexa Ioan)  Din punctul de vedere al ofertei, piața bomboanelor este disputată de producătorii interni consacrați: Kraft Jacobs Suchard - care deține 50% din vânzări ca volum, Excelent și Kandia. O grea lovitură pentru piața bomboanelor vine, însă, de acolo de unde jucătorii nici nu se așteptau: de la Asociația Națională pentru Protecția Consumatorilor. Potrivit studiului ANPC, 35,7% din drajeuri și bomboanele gumate conțin chiar și 10 E-uri! Piața bomboanelor [...]
  Primul studiu QUDAL – QUality meDAL in Romania arata ca, in mintea consumatorilor romani, Borsec este apa minerala carbogazoasa nr.1 in ceea ce priveste calitatea, informeaza Magazinul Progresiv. Datorita acestui rezultat, brandul detinut de Romaqua Group are dreptul de a purta statusul QUDAL – No.1 in calitate si medalia de aur QUDAL -TOP QUality meDAL cu maximum cinci stele pentru calitate in categoria apa minerala carbogazoasa. Acesta este primul studiu QUDAL realizat [...]
Interdicția de a vinde lapte proaspăt atât pe piață cât și procesatorilor, în absența unui tanc de răcire prin care laptele proaspăt să fi trecut, îi determină pe micii fermieri din zona Turzii să re-inventeze vânzarea laptelui după varianta „din casă în casă”. Dupa cum se stie, de la 1 ianuarie 2014, producătorii de lapte nu mai pot comercializa pe piațălapte proaspăt dacă nu au un tanc de răcire prin care produsul proaspăt muls să fi [...]
Aproximativ 90% din vânzările de bere la nivel național sunt generate de patru mari producători, reprezentând grupuri internaționale precum  SAB Miller, Heineken, Molson Coors (Bergenbier) și URBB, la care se adaugă două nume cu acționariat autohton: Romaqua și European Food. Astfel, Bere Alutus SA, care opera o fabrică de bere la Târgu Mureș, a intrat în insolvență încă din 2008 când peste 30 de creditori, printre care și Primăria din [...]
Valorificarea produselor agricole proprii de către persoanele fizice care nu dețin atestat de producător valabil, respectiv carnet de comercializare a produselor din sectorul agricol care nu sunt produse în ferma proprie ar putea fi pedepsită cu amendă de până 15.000 lei, informeaza Agerpres, remis de Agrointel. Senatul a adoptat, luni, proiectul de lege pentru stabilirea unor măsuri de reglementare a pieței produselor din sectorul agricol. Acesta a avut rapo [...]
Aproximativ 33% din producția de ciuperci de cultură a României se produce în Sălaj unde circa 7.000 de tone de ciuperci se produc anual, arată datele deținute de Direcția Agricolă Sălaj. Aceste producții se datorează unor producători importanți care sunt concentrați în această zonă, precum Boglar Champ, Iazul V&V sau Modi Tur Trans. O contribuție importantă și-o aduc la această producție și alți cultivatori de ciuperci care au producții destul de mari. Potrivit lui Eugen [...]
AMRCR anunță numirea lui George Bădescu în funcția de director executiv. Acesta o înlocuiește în funcție pe  Delia Nica, care și-a dat demisia în luna februarie 2016. Înainte de a prelua această poziție, George Bădescu a fost, începând cu 2010, Senior Consultant la Links Associates, agenție de PR și Public Affairs, responsabil de contul  AMRCR. Între 2000 și 2009 a fost Consilier Juridic [...]

 

Meat Milk TV
infoALIMENT MAGAZIN
Ultimele anunturi