Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Stiri, informatii si noutati din industria alimentara si HoReCa







Discounterul german Lidl va deschide un nou concept de magazin, tip convenience, in centrul orasului Antwerp din Belgia, scrie Planet Retail. Potrivit sursei citate, noul concept este focusat pe fresh-food, are brutarie proprie si ofera clientilor si cafea proaspata, Nespresso. Magazinul are doua intrari si doua zone de case de marcat.



Tot in Belgia, Lidl a deschis recent un magazin tip outlet, numit Solid, in locul unui magazin de-al sau obisnuit, unde sunt comercializate articole non-food lsa preturi reduse, precum si produse de bacanie. Solid nu este insa un concept strategic pentru Lidl, astfel ca nu va fi extins. Retailerul detine magazine similare in Irlanda, Grecia si Germania, iar scopul acestora este de a vinde stocurile excedentare ramase in urma unor promotii anterioare.



Prin contrast, noul concept, amplasat in centrul orasului, pare mult mai interesant, ce poate deveni o noua directie pentru Lidl, avand in vedere ca a deschis un magazin-pilot similar si in Marea Britanie. Mai multe, pe www.modernbuyern.ro


Alte articole recomandate:

  Conform companiei, ritmul de crestere din pietele emergente corelat cu incetinirea declinului pietelor mature stabilizeaza la nivel global categoria sucului 100% si o repun pe un trend de usoara crestere panain anul 2018. Rezultatele raportului arata ca sucul 100% ramane o parte importanta din alimentatia obisnuita a oamenilor, peste 40% dintre respondentii studiului declarand ca beau suc zilnic. In plus, consumatorii spun ca sunt dispusi sa plateasca mai mult pentru sucurile pe car [...]
(Agerpres) Întrucât din 2015 vor fi eliminate cotele de producție, marii producători de lapte din Europa s-au grăbit să-și majoreze producția în 2013-2014 și vor plăti penalități în valoare de peste 400 milioane de euro, a anunțat vineri Comisia Europeană. CE a precizat că opt țări (Germania, Olanda, Polonia, Danemarca, Austria, Irlanda, Luxemburg și Cipru) și-au depășit cotele naționale cu un total de 1,46 milioane de tone. Cea mai mare supraproducție a fost [...]
Angajații Direcției Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Brașov și medicii veterinari de liberă practică din județ au fost instruiți pentru recunoașterea Pestei Porcine Africane, după ce Comisia Europeană a informat administrațiile veterinare ale statelor membre UE că s-au confirmat două cazuri de boală, în Lituania. “Lituania a aplicat, încă de la confirmare, măsuri în conformitate cu prevederile Directivei  Consiliului 60/2002/CE, stabilind [...]
Potrivit site-ului Iqads, saptamana trecuta 19 echipe creative au venit la Kuxa Studio sa-si arate talentele si inspiratia culinara la Cupa Agentiilor la Gatit FLORIOL aromata de Coseli, sarbatorita cu Privileg Catering, savurata cu Staropramen si recomandata de Mega Image. Au fost 3 zile de bucatareala la cel mai inalt nivel al creativitatii cu ingrediente speciale surpriza, combinatii de arome nemaiintalnite si design-uri de farfurii exceptionale care te puneau in dificultate la degustare, [...]
Consumul de băuturi spirtoase în canalul on-premise (baruri, restaurante, cluburi) reprezintă circa 25% din volumul total înregistrat anul trecut de 114 mil. litri, în timp ce restul „tăriilor“ sunt cumpărate de români din magazine și consumate acasă, arată o analiză a ZF pe baza datelor companiei de cercetare IWSR.  Astfel, ținând cont de faptul că barurile și restaurantele practică adaosuri comerciale la băuturile vândute „c [...]
Grupul Bonduelle, lider mondial în procesarea de legume oferă legume congelate și mixturilor de legume dedicate special pentru profesioniști din domeniul gastronomic și hotelier. Avantajele produselor Bonduelle sunt calitatea superioară, gustul unic și ambalajele comode, practice și economice. Gama produselor destinate utilizatorilor profesioniști include legumele simple, mixturile de legumele simple și sosurile. Produsele Bonduelle Food service pot fi utilizate atât ca o bază [...]
Grupul polonez AmRest, care deține din 2015 franciza gru­pului american Starbucks în România, intenționează  să angajeze în următorii doi ani circa 500 de oameni odată cu extinderea lanțului de cafenele pe piața locală. „În următorii doi ani vom angaja circa 500 de oameni în mai multe posturi, de la barista până la poziții de senior“, a spus Mateusz Sielecki, managing director al Starbucks pentru România și Bulgaria. Starbucks [...]
Un amendament la Codul Fiscal, adoptat de Parlament ar putea duce la ieftinirea berii ￯ insa numai cea la draft, informeaza ProTV. Este vorba despre un proiect de Ordonanta de urgenta a Guvernului pentru modificarea si completarea Codului Fiscal care a trecut miercuri de Camera Deputatilor, dupa ce fusese adoptat de Senat.   Proiectul se refera la reducerea cotei de TVA la 9% pentru diverse produse alimentare si bauturi, printre care si berea la halba.  Modificarea in [...]

 

Conferinta Meat Milkk 2019
Meat Milk TV
infoALIMENT MAGAZIN
Ultimele anunturi