Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Stiri, informatii si noutati din industria alimentara si HoReCa

 


            Indicele prețurilor produselor alimentare la nivel mondial, elaborat de Organizația Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agricultură (FAO), a atins în luna martie 2014 cel mai ridicat nivel din ultimul an, din cauza condițiilor meteo nefavorabile dar și a tensiunilor geopolitice din regiunea Mării Negre, arată datele publicate, joi, de FAO, relatează Reuters.


          FAO dă lunar publicității propriul său Food Price Index, care măsoară modificările de prețuri înregistrate de un coș de alimente format din cereale, oleagionase, lactate, carne și zahăr. În luna martie 2014, acest indice a atins o valoare medie de 212,8 puncte, în creștere cu 4,8 puncte (sau 2,3%) față de valoarea înregistrată în luna februarie și totodată cea mai ridicată valoare înregistrată după luna mai 2013.


          'Așa cum ne așteptam, indexul a fost influențat de condițiile nefavorabile din SUA și Brazilia precum și de tensiunile geopolitice din regiunea Mării Negre', a declarat economistul șef Abdolreza Abbassian. FAO a precizat că au fost înregistrate creșteri de prețuri la toate grupele de produse alimentare, cu excepția produselor lactate care au scăzut pentru prima dată în ultimele patru luni (minus 2,5%). Cele mai mari creșteri au fost înregistrate la zahăr (7,9%) și la cereale (5,2%).


          De asemenea, FAO estimează că în 2014 producția mondială de grâu va fi de 702 milioane tone, cu două milioane de tone mai puțin decât o primă estimare publicată luna trecută. Conform noilor estimări, recolta de cereale din acest an va fi cu 2% mai mică decât recolta record înregistrată anul trecut. 'Este prea devreme să facem prognoze adecvate cu privire la producția de cereale din acest an deoarece multe recolte nu au fost încă plantate iar vremea rămâne un factor cheie care influențează recoltele', a precizat  Abdolreza Abbassian. Mai multe, pe www.agerpres.ro


 

Alte articole recomandate:

Românii plătesc pentru un litru de bere 1,58 de euro, prețul fiind mai mare decât cel plătit de consumatorii din regiune, respectiv de polonezi, cehi, unguri sau bulgari.   Astfel, românii plătesc cu 23% mai mult pe litrul de bere comparativ cu polonezii și cu aproape 50% mai mult decât bulgarii, potrivit calculelor ZF pe baza unui raport al Eurostat, care analizează prețurile produselor din toate statele UE. Potrivit acestui raport, România se află l [...]
Creșterea prețului gigacaloriei, în București, cu 40% la 1 ianuarie va determina o scumpire a roșiilor și altor legume produse în România cu 50%, precum și oprirea activității unor sere, un exemplu fiind Leoser, care trimite în șomaj 2.000 de salariați, potrivit federației de producători Pro Agro. "Majorarea gigacaloriei cu 40% începând de la 1 ianuarie, ca urmare a unei decizii luate de către Primăria Generală a Municipiului București, a pus legumicultur [...]
(Mediafax) Carnea de pui s-a ieftinit cu 7% la poarta fermei, la presiunea cumparatorilor, iar la pretul de 7 lei pe kilogram fara TVA, producatorii se plang ca au pierderi si ca risca intrarea in insolventa, scrie Mediafax. “Pretul conteaza foarte mult pentru consumator. Carnea de pui este cea mai ieftina, cam 7 lei pe kilogram, fara TVA, la poarta fabricii. La pretul asta dam faliment”, a declarat Ilie Van, presedintele Uniunii Crescatorilor de Pasari din Romania. El a spus [...]
 Balanța comercială cu produse agroalimentare a României a înregistrat, în primele două luni din 2014, un excedent de 104,2 milioane de euro, comparativ cu un deficit de 169,2 milioane de euro în aceeași perioadă din 2013, potrivit datelor furnizate AGERPRES de Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR). În perioada menționată, România a exportat produse agroalimentare în valoare totală de 814,2 milioane de euro, în creștere [...]
Indicele prețurilor produselor alimentare la nivel mondial, elaborat de Organizația Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agricultură (FAO), a scăzut în mai, pentru a doua lună consecutiv, deoarece prețurile mai mici la produsele lactate, cereale și ulei au contracarat majorarea la cele ale zahărului și cărnii, arată datele publicate, joi, de FAO, transmite Reuters.           FAO dă lunar publicității propriul său Food Price Index, care [...]
Fructele contabilizează 17% din valoarea producției agricole a UE, fiind culturi de înaltă valoare comercială, cu o mare diversitate de specii, cultivate pe zone de producție relativ mici. Astfel, culturile permanente (inclusiv vița-de-vie și măslinele) ocupă până la 5% din suprafața cultivată a UE, în timp ce fructele și legumele cultivate anual reprezintă 3% din suprafața arabilă a UE, repartizate în aproximativ 1,4 milioane d [...]
Revenirea taxei pe valoarea adăugată la nivelul de 19% este sustenabilă dacă România va continua să înregistreze aceeași creștere economică de anul trecut, de peste 3%, a declarat premierul Victor Ponta. "Dacă avem un ritm de creștere, așa cum am avut în 2013, de 3,5%, este sustenabilă", a spus Ponta la Romania TV. Întrebat ce șanse sunt să mai fie atins acest nivel de creștere economică, premierul a amintit că, pentru acest an, este estimat un nivel de "2 virgulă", [...]
Premierul Victor Ponta a declarat, miercuri, că datele INS arată o scădere a prețurilor la alimente, dar și o inflație sub 1% și a făcut apel pentru accelerarea ritmului de utilizare a fondurilor pentru investiții."Am văzut datele pe ultima lună: inflație sub 1%, scăderea prețurilor, în special la alimente, și aici înseamnă că producția bună de anul acesta începe să se vadă și în prețurile pentru populație [...]

 

Meat Milk TV
infoALIMENT MAGAZIN
Ultimele anunturi