Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Stiri, informatii si noutati din industria alimentara si HoReCa

Autoritatea Națională Sanitar - Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) va efectua, prin structurile sale teritoriale, în perioada 7 - 19 aprilie 2014, o serie de acțiuni de control specifice perioadei premergătoare Sărbătorilor Pascale, pentru a asigura românilor produse alimentare sigure, informează instituția.


          Controalele urmăresc respectarea condițiilor sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor din toate târgurile de animale, piețele agroalimentare, unitățile de tăiere, procesare, depozitare, comercializare și unitățile de alimentație publică. Aceste acțiuni vor include toți medicii veterinari din direcțiile sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor (DSVSA) județene, circumscripțiile sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor (CSVSA), dar și din  circumscripțiile sanitare veterinare zonale (CSVZ).


           În perioada 7 - 14 aprilie, va fi asigurată permanența la nivelul DSVSA, CSVSA și CSVZ, inclusiv în zilele de sâmbătă și duminică, vor fi afișate programul de lucru, numele medicului veterinar responsabil și numărul de telefon la care consumatorii pot sesiza orice aspect privind nereguli în domeniul siguranței alimentelor. Medicii veterinari vor solicita, ori de câte ori consideră necesar, sprijinul altor autorități competente locale (primării, consilii județene, prefecturi,


ANAF, ANPC) în vederea organizării unor acțiuni comune de inspecție și control.


                     ANSVSA precizează că transportul mieilor pentru tăiere se va efectua numai în mijloace auto autorizate sanitar veterinar și însoțit de certificate veterinare care să ateste sănătatea acestora, precum și de documente privind informațiile lanțului alimentar conform modelului stabilit de instituție. Sacrificarea mieilor se realizează în unități de abatorizare autorizate sanitar veterinar pentru schimburi intracomunitare pentru sacrificarea de ovine.


           În cazuri excepționale, sacrificarea mieilor poate fi realizată și în spații amenajate temporar, organizate în condițiile legii în care să se asigure supravegherea sanitară veterinară și în care sunt respectate condițiile prevăzute de legislație. Spațiile amenajate temporar pentru sacrificarea mieilor sunt situate în zone în care nu au fost impuse restricții din motive de sănătate a animalelor. Activitatea de sacrificare a mieilor în spații amenajate temporar se realizează  numai în perioada 11 - 19 aprilie, între orele 6,00 - 17,00.


 

Alte articole recomandate:

Cora Lujerului a fost amendată cu 20.000 de lei de către reprezentanții Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorului (ANPC), care au descoperit alimente alterate, mucegăite, totodată fiind oprite de la vânzare peste 800 de kilograme de legume și fructe stricate. Într-un comunicat de presă transmis joi, Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorului (ANPC) arată că în urma unei petiții au fost făcute verificări la SC Hipermarche România SA - Cora [...]
Doamna Maria Grapini, europarlamentar, reprezentanta României în Comisia pentru Protecția Consumatorului a Parlamentului European, va participa în calitate de speaker la Expo-Conferința Internațională Meat & Milk 2016, care se va desfășura în zilele de 12 și 13 mai la Hotel Alpin din Poiana Brașov. Cu această ocazie, doamna Maria Grapini va susține o comunicare în Ședința generală [...]
Cea de-a V-a ediție a Expo-Conferinței Internaționale Meat & Milk, eveniment care va avea loc în zilele de 12 și 13 mai la Hotel Alpin din Poiana Brașov, aduce noutăți de substanță, în programul său.    Una dintre acestea este organizarea unei Sesiuni de întrebări și răspunsuri, de dialog liber, fără nicio altă prezentare sau introducere de complezență, între reprezentanți de vârf [...]
Colegiul National pentru Protectia Consumatorilor Europeni (CNPCE) anunta o actiune la nivel european: inscrierea in Registrul de Transparenta creat si gestionat de Parlamentul European si de Comisia Europeana. Registrul contine informatii privind organizatiile si persoanele care desfasoara activitati independente implicate in procesul de elaborare si punere in aplicare a politicilor europene. „Inscrierea in Registrul de Transparenta te obliga sa introduci informatii despre activitatea [...]
Romalimenta si Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) au organizat recent, un seminar de informare despre noua etichetare a alimentelor, prilej cu care a fost discutat Regulamentul1169/ 2011 privind informarea consumatorilor cu privire la produsele alimentare.   La eveniment au participat peste 150 de reprezentanti ai industriei alimentare, dar si ai serviciilor alimentare si ai presei romanesti. Acestia au discutat in amanunt si au clarificat numeroase aspect [...]
Inspectorii ANPC fac controale în hipermarketurile din toată țara, după ce s-a descoperit în Timiș salam cu data de expirare modificată. Inspectorii ANPC au dat amenzi de 370.000 de lei în urma controalelor efectuale joi și vineri la 222 de operatori economici, după verificarea a 16,5 tone de produse din carne.Vineri au fost controlate 184 de hipermarketuri din țară și a fost verificate 8,6 tone de produse. În urma verificărilor a fost oprită definitiv [...]

 

Living fresh
meatmilk
testo
infoALIMENT MAGAZIN