Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Stiri, informatii si noutati din industria alimentara si HoReCa

(Agerpres) Problema risipei de alimente și a deșeurilor alimentare precum și potențialul fermelor de familie în asigurarea securității alimentare la nivel global au fost principalele teme de discuție abordate sâmbătă, în prima zi a sesiunii de Consultare a Societății Civile, care precede cea de-a 29-a Conferință Regională FAO pentru Europa și Asia Centrală, eveniment care se desfășoară la București, la Palatul Parlamentului, în perioada 1- 4 aprilie 2014.


Prezent la deschiderea lucrărilor, secretarul de stat în Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, George Turtoi, a subliniat importanța societății civile și mai ales aportul acesteia în vederea identificării de soluții concrete pentru a evita problemele grave ale crizei alimentare și de resurse cu care societatea actuală se confruntă.


‘Societatea civilă din România este bine reprezentată aici, văd organizații cu care avem un istoric excelent de cooperare în conturarea politicilor publice și a căror voce se face bine auzită în societatea noastră. Schimburile de experiență care vor avea loc aici le vor permite, pe de o parte să-și extindă viziunea asupra problemelor cu care ne confruntam la nivel global, iar pe de alta, să-și aducă o importantă contribuție la găsirea unor soluții’, a subliniat George Turtoi.


De asemenea, secretarul de stat în MADR a amintit rolul important pe care îl are ferma de familie în România și faptul că pentru Ministerul Agriculturii este și va fi întotdeauna o prioritate. Acesta a menționat că fondurile rămase anul trecut din Programul Național pentru Dezvoltare Rurală 2007-2013 au fost direcționate pentru sprijinirea fermelor de familie. Totodată, și pentru viitoarea perioadă de programare 2014-2020 România și-a stabilit ca prioritatea numărul unu: sprijinirea fermelor de familie. Acestea pot asigura o agricultură durabilă, nu numai din punct de vedere al producției, ci și din punct de vedere social și al stabilității economice.


Din partea României, la lucrările sesiunii de Consultare a Societății Civile din perioada 29 – 30 martie 2014 sunt prezente organizațiile:  Eco Ruralis, Alburnus Maior, Fundația ADEPT, Asociația Valea Racovei, SEMA, InfOMG, CRIES.


La eveniment au participat reprezentantul regional FAO pentru Europa și Asia Centrală, Vladimir Olegovich Rakhmanin și Raimund JEHLE, secretar al Conferinței Regionale FAO pentru Europa și Asia Centrală.foame infoaliment magazin

Alte articole recomandate:

România și Estonia au înregistrat în decembrie 2013 o creștere medie a prețurilor de consum de 3,2% pe ultimele 12 luni, cea mai mare rată din Uniunea Europeană, a informat recent Oficiul European de Statistică Eurostat. Indicatorul se referă la rata medie a inflației pe ultimele 12 luni, până în decembrie 2013, comparând indicele armonizat al prețurilor de consum pe ultimele 12 luni cu indicele pe precedentele 12 luni.  Potrivit sursei citate, [...]
Prezent la Expo-Conferința Internațională Meat & Milk 2016, domnul Radu Rotiș Chețan, șeful veterinarilor din România, susține cu convingere că este esențial ca populația să știe care sunt companiile sancționate pentru nereguli privind siguranța alimentară. În aceeași vreme, instituția pe care o conduce refuză să dea publicității astfel de informații, atât la solicitarea expresă, cât și în comunicate de presă publicate pe site-ul Autorită [...]
Pentru ca magazinele sunt pline de produse stricate care ajung in farfuriile oamenilor, zeci de bucatari profesionisti au dat in judecata Autoritatea pentru Protectia Consumatorilor.   Chefii cer schimbarea legii si obligarea producatorilor sa mentioneze pe etichete procentul exact de ingrediente, fara nici o inselatorie. In 2013, ANPC a inregistrat 4100 de plangeri impotriva magazinelor care au vandut marfa neconforma, informează Știrile Protv. 10 reclamatii, cu tot cu [...]
(Comunicat) În cursul lunii mai 2017, Direcțiile județene sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor precum și a municipiului București au desfășurat 8.998 de controale în unitățile din industria agroalimentară care desfășoară activități în domenii precum: fabricarea produselor de morărit, a pâinii, a produselor de patiserie, a băuturilor răcoritoare, a băuturilor alcoolice, dar și a celor de depozitare a produselor alimentare, a  semințelor, [...]
Prof. univ. dr. ing. Maria TURTOI Universitatea Dunărea de Jos din Galați:   Laptele de capră are câteva avantaje în comparație cu laptele de vacă: este mai puțin alergen, omogenizat natural, mai ușor digerabil, produce mult mai rar intoleranță la lactoză și este superior din punct de vedere biochimic și termodinamic. Consumat de mii de ani, revine în atenția omului și este tot mai apreciat, fiind folosit atât proaspăt, cât și sub forma multor produse [...]
(Agerpres) Comisia Europeană va autoriza joi, 20 februarie, în Comitetul pentru lanțul alimentar, prepararea mititeilor după rețeta tradiționala românească, în condițiile în care, conform noii liste a aditivilor alimentari intrată în vigoare de la 1 iunie 2013, era interzisă folosirea bicarbonatului de sodiu în rețeta de preparare a micilor. Regulamentul UE nr. 1129/2011, intrat în vigoare la 1 iunie 2013, stabilește, în cadrul Anexei II, [...]
Direcția Sanitar-Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Constanța a prezentat rezultatele activității Comandamentului Estival Litoral 2014. “E prima dată când pe litoral nu au fost toxiinfecții alimentare confirmate”, a declarat Geronimo Brănescu, directorul general al DSVSA Constanța. În context, acesta a precizat că au fost amendați 141 de agenți economici cu sancțiuni în valoare de 112.6000 de lei, iar activitatea a patru unităț [...]
Grupul turc Acelik, proprietarul Arctic, vrea să transforme România în hub european de producție și export, astfel că are planuri să construiască și o a treia fabrică pe piața locală, spun sursele din piață. Turcii au deja o fabrică de frigidere și congelatoare la Găești și au anunțat o unitate de producție de mașini de spălat vase și rufe la Ulmi, în același județ, Dâmbovița. Cea de-a treia unitate de producție, ce ar urma să fie am­plasată tot la Ulmi, v [...]

 

Meat Milk TV
testo
testo
infoALIMENT MAGAZIN