Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Stiri, informatii si noutati din industria alimentara si HoReCa

(Agerpres) Problema risipei de alimente și a deșeurilor alimentare precum și potențialul fermelor de familie în asigurarea securității alimentare la nivel global au fost principalele teme de discuție abordate sâmbătă, în prima zi a sesiunii de Consultare a Societății Civile, care precede cea de-a 29-a Conferință Regională FAO pentru Europa și Asia Centrală, eveniment care se desfășoară la București, la Palatul Parlamentului, în perioada 1- 4 aprilie 2014.


Prezent la deschiderea lucrărilor, secretarul de stat în Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, George Turtoi, a subliniat importanța societății civile și mai ales aportul acesteia în vederea identificării de soluții concrete pentru a evita problemele grave ale crizei alimentare și de resurse cu care societatea actuală se confruntă.


‘Societatea civilă din România este bine reprezentată aici, văd organizații cu care avem un istoric excelent de cooperare în conturarea politicilor publice și a căror voce se face bine auzită în societatea noastră. Schimburile de experiență care vor avea loc aici le vor permite, pe de o parte să-și extindă viziunea asupra problemelor cu care ne confruntam la nivel global, iar pe de alta, să-și aducă o importantă contribuție la găsirea unor soluții’, a subliniat George Turtoi.


De asemenea, secretarul de stat în MADR a amintit rolul important pe care îl are ferma de familie în România și faptul că pentru Ministerul Agriculturii este și va fi întotdeauna o prioritate. Acesta a menționat că fondurile rămase anul trecut din Programul Național pentru Dezvoltare Rurală 2007-2013 au fost direcționate pentru sprijinirea fermelor de familie. Totodată, și pentru viitoarea perioadă de programare 2014-2020 România și-a stabilit ca prioritatea numărul unu: sprijinirea fermelor de familie. Acestea pot asigura o agricultură durabilă, nu numai din punct de vedere al producției, ci și din punct de vedere social și al stabilității economice.


Din partea României, la lucrările sesiunii de Consultare a Societății Civile din perioada 29 – 30 martie 2014 sunt prezente organizațiile:  Eco Ruralis, Alburnus Maior, Fundația ADEPT, Asociația Valea Racovei, SEMA, InfOMG, CRIES.


La eveniment au participat reprezentantul regional FAO pentru Europa și Asia Centrală, Vladimir Olegovich Rakhmanin și Raimund JEHLE, secretar al Conferinței Regionale FAO pentru Europa și Asia Centrală.foame infoaliment magazin

Alte articole recomandate:

    Regulament 1169, numele tau e Dezastru si, da, recunoastem, titlul a fost sugerat de cuvintele lui Shackespeare: ”Femeie, numele tau e fatarnicie”. Dar, fatarnicia invocata in Hamplet de geniul dramaturgiei mondiale nu e departe de adevarul situatiei de acum a companiilor din Industria alimentara din Romania, care, de la data de 13 decembrie, trebuie sa treaca la o noua forma de etichetare. Lucrul acesata a iesit in evidenta ieri, la Seminarul organizat de Federatia [...]
Air Liquide oferă ALIGAL , o gamă completă de soluții într-un pachet unic, care este personalizat pentru a satisface cerințele de calitate , igienă , HACCP și de procesare ale clienților. Ofertele sunt compatibile cu orice cerință sau cu orice fel procesare produse alimentare: de la pregătirea materiilor prime la transportul produsului final . ALIGAL mizează pe o expertiză tehnică puternică și know-how în industria alimentară dezvoltate prin intermediul [...]
Potrivit DSVSA Sălaj, la o unitate de tip măcelărie din orașul Șimleu Silvaniei, inspectorii sanitar-veterinari sălăjeni au confiscat nu mai puțin de 330 de kilograme de carne de porc cu termenul de valabilitate expirat și 71 de kilograme de produse din carne neetichetate la care nu s-a putut stabili trasabilitatea și elementele de identificare.   Tot în Șimleu Silvaniei, la un magazin de tip alimentar au fost confiscate alte 55 de kilograme de carne cu eticheta [...]
Codificarea ADN (codurile de bare ADN), care poate confirma sau infirma faptul că un produs alimentar este ceea ce se pretinde, intră pe piață aducând cu sine promisiunea de a scoate la lumina fraudele motivate economic. Acest tip de infracțiuni care au ca obiect falsificarea alimentelor și a băuturilor nu este nou, și, din păcate, are o istorie milenară. Foamea de bani Încă de pe vremea lui Pliniu cel Bătrân, în secolul I d.Hr., istoricul roman se plângea [...]
Cifra de afaceri în comerțul cu amănuntul – care reflectă cel mai bine evoluția con­sumului privat - a crescut în octombrie față de luna precedentă, pe serie ajustată, cu 0,5%, după o stagnare în septembrie (a scăzut cu 0,2% pe serie brută) și a crescut cu 10% (serie ajustată) față de octombrie 2015. Însă creșterea se temperează lună de lună, pe măsură ce „efectul de bază“ al reducerii taxelor se estompează și, potrivit economiștilor, și al [...]
DairyReporter publică în ediția curentă un interesant articol în care se afirmă că firmeleproducătoare de probiotice au beneficiat de soluții tehnologice inspirate de tehnologiile producerii gelurilor de duș, precum și de transfer din zona producției farmaceutice. Astfel, Dr. David Calvert, expert al companiei britanice IFormulate Ltd., a afirmat în cursul unei comunicări științifice susținută la începutul acestei luni l [...]
Expur, unul dintre cei mai mari jucători de pe piața uleiului, aduce în fabrica de la Slobozia echipamentele preluate în urmă cu un an de la fabrica Cargill din Podari. Francezii integrează astfel două unități de producție într-un singur loc pentru a crea un punct de forță, unde vor procesa 500.000 de tone de semințe oleaginoase anual. Mișcarea Expur vine ca răspuns la asocierea Bunge-Prio prin fabricile din Buzău și Lehliu, grup cu care francezii îș [...]
Industria berii din Romania a fost analizata ieri de managerii companiilor producatoare intr-o reuninune la care a participat si ministrul Agriculturii, Daniel Constantin. In crusul intalnirii, au fost puse pe tapet toate argumentele, pentru a determina autoritatile sa creeze un mediu ceva mai favorabil acestui sector care are o pondere importanta in ansamblul industriei alimentare romanesti. Raspuzand unor intrebari venite din sala, Daniel Constantin a declarat: "Industria berii din [...]

 

Meat Milk TV
infoALIMENT MAGAZIN