Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Stiri, informatii si noutati din industria alimentara si HoReCa

(Agerpres) Problema risipei de alimente și a deșeurilor alimentare precum și potențialul fermelor de familie în asigurarea securității alimentare la nivel global au fost principalele teme de discuție abordate sâmbătă, în prima zi a sesiunii de Consultare a Societății Civile, care precede cea de-a 29-a Conferință Regională FAO pentru Europa și Asia Centrală, eveniment care se desfășoară la București, la Palatul Parlamentului, în perioada 1- 4 aprilie 2014.


Prezent la deschiderea lucrărilor, secretarul de stat în Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, George Turtoi, a subliniat importanța societății civile și mai ales aportul acesteia în vederea identificării de soluții concrete pentru a evita problemele grave ale crizei alimentare și de resurse cu care societatea actuală se confruntă.


‘Societatea civilă din România este bine reprezentată aici, văd organizații cu care avem un istoric excelent de cooperare în conturarea politicilor publice și a căror voce se face bine auzită în societatea noastră. Schimburile de experiență care vor avea loc aici le vor permite, pe de o parte să-și extindă viziunea asupra problemelor cu care ne confruntam la nivel global, iar pe de alta, să-și aducă o importantă contribuție la găsirea unor soluții’, a subliniat George Turtoi.


De asemenea, secretarul de stat în MADR a amintit rolul important pe care îl are ferma de familie în România și faptul că pentru Ministerul Agriculturii este și va fi întotdeauna o prioritate. Acesta a menționat că fondurile rămase anul trecut din Programul Național pentru Dezvoltare Rurală 2007-2013 au fost direcționate pentru sprijinirea fermelor de familie. Totodată, și pentru viitoarea perioadă de programare 2014-2020 România și-a stabilit ca prioritatea numărul unu: sprijinirea fermelor de familie. Acestea pot asigura o agricultură durabilă, nu numai din punct de vedere al producției, ci și din punct de vedere social și al stabilității economice.


Din partea României, la lucrările sesiunii de Consultare a Societății Civile din perioada 29 – 30 martie 2014 sunt prezente organizațiile:  Eco Ruralis, Alburnus Maior, Fundația ADEPT, Asociația Valea Racovei, SEMA, InfOMG, CRIES.


La eveniment au participat reprezentantul regional FAO pentru Europa și Asia Centrală, Vladimir Olegovich Rakhmanin și Raimund JEHLE, secretar al Conferinței Regionale FAO pentru Europa și Asia Centrală.foame infoaliment magazin

Alte articole recomandate:

Producătorii de alimente care nu folosesc multe E-uri au, de ieri, la dispoziție, o metodă prin care pot atenționa consumatorii, că marfa lor nu conține o serie de aditivi controversați. O firmă de certificare atestă, printr-o ștampilă pe ambalaj, că produsele inscripționate nu au nicio substanță dintr-o lista de 70 de conservanți, coloranți artificiali, indulcitori și glutamați.  Evaluarea este strictă: ingredientele sunt verificate sub supervizarea Institutului de Cercetare pentru [...]
  Cert ID Europa a introdus un program de certificare pentru a confirma că lecitina din floarea-soarelui nu conține urme de soia, informează Food Navigator. Programul este destinat pentru furnizorii de lecitină de floarea soarelui - în special pentru cei care aprovizionează industria de panificație, ciocolată și produse de patiserie – mai ales că în ultimul timp sectorul alimentar caută alternative de utilizat pe scară largă a lecitinei emulsificată din [...]
  Alexandra Nikolakopoulou a fost anuntata ca nou șeful al DG SANTE din cadrul Comisiei Europene pentru divizia nutriție, compoziție alimentară și informații, urmand lui Basil Mathioudakis, informeaza Food Navigator. Nikolakopoulou va prelua funcția de la Mathioudakis pe 1 martie, când acesta se va pensiona după o carieră de 32 de ani de lucru în Comisie pe 1 martie. Ea deține în prezent funcția de șef adjunct [...]
Pe 1 iulie se va împlini un deceniu de la lansarea leului greu, respectiv de la tăierea a patru zerouri din coada monedei naționale, ceea ce a marcat intrarea leului într-o „valoare demnă de statutul de monedă europeană“, după cum a spus atunci guvernatorul BNR Mugur Isărescu. Alături de intrarea în NATO (2004) și în Uniunea Europeană (2007) denominarea monedei naționale re­pre­zintă cel mai important eveniment economic, social și politic care a [...]
Una dintre principalele probleme de mediu ale societății noastre este creșterea continuă și fără precedent a cantității de deșeuri organice. Obiectivul managementullui deșeurilor din multe țări este acela de a reduce și a preveni acumularea de deșeuri organice, de a reduce emisile de gaze cu efect de seră și diminuarea schimbărilor climatice la nivel global.   Practicile din trecut, de evacuare și depozitare a deșeurilor, nu mai sunt în concordanță cu politicile care vizează [...]
Aura Alexa Ioan:   În ultimul timp, ecologiștii și vegetarienii au declanșat o adevărată campanie împotriva anumitor materiale de ambalare a sucurilor. Dacă ecologiștii se declară împotriva folosirii ambalajelor de carton, vegetarienii militează împotriva PET-urilor. Lăsând la o parte aceste puncte de vedere diferite,  fiecare având argumentele și contraargumentele lui, decizia definitivă revine în primul rand, clientului. Producătorii sunt [...]
Autoritățile vor să curețe piața de produse contrafăcute și vândute ca tradiționale, însă eforturile sunt în zadar, dacă rețetele nu vor fi standardizate. România e plină de produse vândute ca fiind tradiționale, însă chiar și autoritățile sunt de acord că nu toate cele 4.400 de produse atestate chiar sunt făcute ca pe vremea bunicilor. De aceea, Ministerul Agriculturii a pus în dezbatere publică un ordin care va reglementa procedura de atestare a [...]
În ziua de 25 mai, la București, a avut loc cea de-a treia ediție a Conferinței IFS, organizată de Inaq Consulting, eveniment care s-a dovedit a fi nu doar un real succes, reunind în sala lucrărilor peste 250 de participanți, ci și un pas real în excelența în producție, comerț și, per total, în afaceri, prin informațiile de specialitate care au fost aduse în fața auditoriului.   De fapt, [...]

 

Meat Milk TV
testo
testo
infoALIMENT MAGAZIN