Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Stiri, informatii si noutati din industria alimentara si HoReCa

O investiție în valoare de 20 de milioane de euro într-o fabrică de uleiuri comestibile și necomestibile la Galda de Jos în județul Alba este blocată din motive administrative. Proiectul de hotărâre pentru aprobarea construcției noii fabrici a fost atacat în contencios administrativ de către Instituția Prefectului, întrucât legea nu permite valorificarea terenurilor din pășuni, decât prin hotărâre de Guvern.


Fabrica de uleiuri de la Galda de Jos ar urma să creeze 200 de locuri de muncă iar valoarea investiției se ridică la 20 de milioane de euro.   „Proiectul de hotărâre de Consiliu Local al Primăriei Galda de Jos a fost atacat în contencios administrativ de Instituția Prefectului Județului Alba întrucât actuala legislație nu permite valorificarea terenurilor din pășuni decât prin scoaterea din registru și prin hotărâre de Guvern. Prin urmare, există la Camera Deputaților un proiect de modificare a acestei legi, care își așteaptă votul final. Trebuie să ne hotărâm foarte clar ce vrem: sa creștem vaci sau să facem dezvoltare economică.


De problema de la Galda ne vom lovi în tot județul. La Galda, când s-a dat această reglementare, erau undeva la 600 de vaci, acum au mai rămas aproximativ 200, dar legea obligă comuna să păstreze aceeași suprafață de pășunat”, a declarat Florin Roman, vicepreședintele Consiliului Județean Alba.   Investitorul care dorește să construiască fabrica de uleiuri la Galda de Jos este român, are fabrici în mai multe locuri din România și așteaptă hotărârea de Guvern pentru a putea începe lucrările.


Acesta a trecut cu toate avizele de Comisia de Administrație Publică Locală însă legislația nu i-a dat voie să amplaseze noua construcție pe teren pe care acum se află pășune. Valoarea investiției se ridică la 10 milioane de euro în prima fază și va ajunge spre 20 de milioane la finalizare. Fabrica de uleiuri din Galda de Jos ar produce uleiuri comestibile și necomestibile și ar crea în total 200 de locuri de muncă. Mai multe, pe www.adevarul.ro

Alte articole recomandate:

„În ședința Consiliului Local s-a aprobat cu unanimitate de voturi cesionarea unui teren de 10.000 mp pe o perioadă de 49 de ani. Urmează să avem o echipă specializată care să vină să evalueze terenul, iar apoi îl vom scoate la licitație. Așteptăm apoi ofertele fie din partea Arctic, fie din partea furnizorilor companiei”, a spus Grigore Gheorghe, primarul orașului Găești din județul Dâmbovița. El a declarat recent că a purtat discuții cu oficialii Arctic, aceștia [...]
Există în continuare multe segmente din industria alimentară în care topul principalilor jucători este format din afaceri de familie din România, deși companiile multinaționale au achiziționat în ultimii ani numeroase afaceri construite de antreprenori români din industria alimentară, fie pentru a-și consolida cota de piață, fie pentru a-și asigura o nouă piață de desfacere, nota într-o analiză Ziarul financiar. De aici, [...]
  În condiții de criză, diminuarea costurilor de producție este principala preocupare a tuturor managerilor din industria alimentară românească. O parte foarte însemnată a costurilor o reprezintă cele legate de energie. Majorarea permanentă a prețului la energia electrică și la gaze generează majorări de prețuri ale produsului final și, prin consecință, diminuarea consumului. De aceea, adoptarea unor soluții economice de aprovizionare cu energie sau chiar a soluțiilor [...]
(AutorȘ Maria Demetriad)  Ținând cont de complexitatea activităților care se desfășoară într-o unitate producătoare de alimente, dar, mai ales, luându-se în calcul normele foarte stricte de igienă și siguranță care trebuie respectate, la construcția unor astfel de unități trebuie să se aibă în vedere cerințe absolut obligatorii care trebuie satisfăcute încă din faza de proiect.   Amplasarea [...]
Chiar dacă unii producători agricoli sunt mulțumiți de căderile de zăpadă din ultimile două zile, sunt și fermieri afectați. Printre ei se numără și legumicultorii din Matca, județul Galați, pe care căderile de nea i-a obligat să taie folia pe pe solariile cu structură din lemn, pagubele înregistrate ridicându-se la 3.500 lei pentru 1.000 de metri pătrați de solarii acoperite cu polietilenă. Legumicultorii din localitatea Matca au luat această măsură pentru a evita ruperea [...]
Și la această ediție a târgului Indagra Food, compania Debiton Termo a demonstrat că este și va fi și în continuare unul dintre etaloanele de profesionalism și calitate a produselor și serviciilor oferite clienților săi. Astfel, în zilele evenimentului, vizitatorii au luat cunoștință cu foarte complexa gamă oferită prezenților dar și potențialilor clienți care vor să își optimizeze procesul tehnologi [...]
Horia Stoian: Programul de Reconversie Energetică stabilit la nivel național, în conformitate cu Programul European Energetic al Uniunii Europene, oferă Industriei alimentare românești posibilitatea de a eficientiza activitatea companiilor, de a diminua costurile de producție și, nu în ultimul rând, de a repartiza un capital sporit campaniilor de marketing și promovare a produselor. De asemenea, reconversia oferă companiilor un canal în plus prin care [...]
  Condiție esențială în industria alimentară, reducerea bacteriană și microbiologică se poate realiza și cu ajutorul utilizării pardoselilor performante. Soluții în acest sens propune Grup 4M, reprezentantă în România a concernului Grup 4 Europa. Dintre acestea, am selectat pentru ediția de față următoarele propuneri. FLOWCRETE FLOWSHIELD SL   Pardoseală epoxidică cu finisaj autonivelant, igienic. Se [...]

 

Living fresh
Meat Milk TV
meatmilk
Debitron Termo
testo
infoALIMENT MAGAZIN