Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Stiri, informatii si noutati din industria alimentara si HoReCa

În luna octombrie 2013, față de luna precedentă, numărul de animale sacrificate și greutatea în carcasă a acestora au scăzut la ovine și caprine, iar la bovine, porcine și păsări au crescut;


Comparativ cu luna octombrie 2012, numărul de animale sacrificate și greutatea în carcasă a acestora au scăzut la bovine, porcine și ovine și caprine, iar la păsări au crescut.


Octombrie 2013 comparativ cu septembrie 2013


Numărul total de bovine sacrificate și greutatea lor în carcasă au crescut cu 18,2%, respectiv cu 14,4%. În unitățile industriale specializate numărul de bovine sacrificate și greutatea lor în carcasă au crescut cu 7,7%, respectiv cu 4,6%. În luna octombrie 2013, ponderea bovinelor sacrificate în unitățile industriale specializate a fost de 21,5% din totalul sacrificărilor de bovine.


Numărul total de porcine sacrificate și greutatea lor în carcasă au crescut cu 0,6%, respectiv cu 2,8%. În luna octombrie 2013, ponderea sacrificărilor de porcine în unitățile industriale speciproduse din carne infoALIMENT Magazinalizate a fost de 93,6% din totalul porcinelor sacrificate. Numărul de porcine sacrificate în unitățile industriale specializate și greutatea lor în carcasă au crescut cu 8,8%, respectiv cu 10,3%.


Numărul total de ovine și caprine sacrificate și greutatea lor în carcasă au scăzut cu 10,7%, respectiv cu 8,2%. Tăierile în unitățile industriale specializate care au o pondere de 4,1% din totalul sacrificărilor de ovine și caprine au scăzut cu 28,6%, iar greutatea acestora în carcasă cu 19,8%.


Numărul total al păsărilor sacrificate și greutatea în carcasă a acestora au crescut cu 16,0%, respectiv cu 17,0%. În unitățile industriale specializate s-au realizat 80,0% din totalul tăierilor de păsări. Sacrificările în acest tip de unități au crescut atât ca număr de păsări sacrificate cât și ca greutate în carcasă cu 9,2%, respectiv cu 12,0%.


Octombrie 2013 comparativ cu octombrie 2012


Numărul total de bovine sacrificate și greutatea lor în carcasă au scăzut cu 16,7%, respectiv cu 26,5%. Sacrificările de bovine în unitățile industriale specializate și greutatea lor în carcasă au scăzut cu 17,6%, respectiv cu 18,1%.


Numărul total de porcine sacrificate și greutatea în carcasă a acestora au scăzut cu 10,1%, respectiv cu 13,2%. Sacrificările de porcine în unitățile industriale specializate au crescut atât ca număr de porcine sacrificate cât și ca greutate în carcasă cu 1,2%, respectiv cu 1,7%.


Numărul total de ovine și caprine sacrificate și greutatea lor în carcasă au scăzut cu 3,4%, respectiv cu 5,1%. Sacrificările de ovine și caprine în unitățile industriale specializate și greutatea lor în carcasă au crescut cu 15,4%, respectiv cu 10,7%.


Numărul total al păsărilor sacrificate și greutatea în carcasă a acestora au crescut cu 8,3%, respectiv cu 7,4%. În unitățile industriale specializate numărul păsărilor sacrificate a scăzut cu 0,9%, iar greutatea în carcasă a acestoara a crescut cu 2,8%.


În lunile analizate greutatea medie în carcasă la animalele și păsările sacrificate, prezintă ușoare oscilații.


În perioada octombrie 2012 – octombrie 2013, cele mai mari creșteri ale greutății în carcasă s-au înregistrat în lunile decembrie și aprilie la porcine, respectiv la ovine și caprine, când au loc sacrificările tradiționale ocazionate de sărbătorile de Crăciun și Paște.(Biroul de Presă al INS)

Alte articole recomandate:

Proiectarea materialelor regenerabile și biodegradabile pentru pelicule de ambalare a câștigat o importanță mare în ultimele două decenii. Sunt căutate materiale cu proprietăți fizice necesare ca permeabilitate redusă la oxigen, rezistență la apă, rezistență mecanică, flexibilitate. Recent a fost creată o alternativă ecologică, un material regenerabil și biodegradabil, xilofan obținut prin modificarea xilanului extras din subproduse agroindustriale. Acesta se [...]
Doamna Viorica Dăncilă a confirmat participarea la cea de-a V-a ediție a Expo-Conferinței Internaționale Meat & Milk, eveniment central de cea mai mare vizibilitate, dedicat sectoarelor de carne și lapte ale României, care se va desfășura în zilele de 12 și 13 mai la Hotel Alpin din Poiana Brașov, sub genericul ”SUBFINANȚARE, SUPRATAXARE, IMPORTURI-Ziduri în calea unui business de succes, într-o economie aflată [...]
GfK a investigat principalele activități care contribuie cel mai mult la un stil de viață sănătos în opinia românilor. Consumul de fructe și de legume sau de alimente proaspete, neprocesate, precum și exercițiile fizice regulate dețin primele poziții în top. Potrivit rezultatelor, analiza a reliefat urmatoarele aspecte:   7 din 10 români identifică stilul de viață sănătos cu consumul de fructe și de legume și [...]
Probiota 2014- relocată din Bruxel în Amsterdam și organizată de NutraIngredients va aduce împreună cele mai fine minți comerciale și de știință care operează în sectorul pre- și probioticelor pe parcursul unor dezbateri de 2 zile, informează Dairy Reporter. Coordonat de cercetătorul scoțian Dr. Gregor Reid care și-a dedicat viața cercetării probioticelor și a lucrat cu câțiva dintre cei mai mari jucători de pe [...]
Maria Demetriad: Sustenabilitatea a devenit nu doar o modă, în industria alimentară ci și o necesitate din ce în ce mai stringentă. O componentă de bază a acestui concept o reprezintă prezervarea mediului. Cercetările privind reducerea poluării, din cauza ambalajelor reziduale a dus la un proces mai amplu, care începe de la acreditarea exploatărilor forestiere și se încheie cu acreditarea FSC a ambalajelor. Vârful de lance în industria alimentară [...]
Prințul Charles al Marii Britanii și-a propus construirea a zece stații de epurare în mai multe sate din județele Alba, Sibiu, Mureș și Brașov. Finanțarea va fi asigurată din fonduri europene, iar detaliile proiectului au fost discutate cu ministrul Mediului, Rovana Plumb, la reședința regală a Prințului de Wales.   Proiectele urmează să fie implementate de Ministerului Mediului și de Fundația Mihai Eminescu Trust, patronată de Prințu [...]
În luna martie 2014, cantitatea de lapte de vacă colectată de la exploatațiile  agricole și centrele de colectare de către unitățile procesatoare a crescut atât față de luna precedentă cât și față de luna martie 2013 cu 19,7%, respectiv cu 18,2%. În trimestrul I 2014 comparativ cu trimestrul I 2013, cantitatea de lapte de vacă colectată de la exploatațiile agricole și centrele de colectare de către unitățile  procesatoare a crescut cu 12,5%.   Martie [...]
DairyReporter publică în ediția curentă un interesant articol în care se afirmă că firmeleproducătoare de probiotice au beneficiat de soluții tehnologice inspirate de tehnologiile producerii gelurilor de duș, precum și de transfer din zona producției farmaceutice. Astfel, Dr. David Calvert, expert al companiei britanice IFormulate Ltd., a afirmat în cursul unei comunicări științifice susținută la începutul acestei luni l [...]

 

Meat Milk TV
meatmilk
Debitron Termo
testo
infoALIMENT MAGAZIN