Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Stiri, informatii si noutati din industria alimentara si HoReCa

În luna octombrie 2013, față de luna precedentă, numărul de animale sacrificate și greutatea în carcasă a acestora au scăzut la ovine și caprine, iar la bovine, porcine și păsări au crescut;


Comparativ cu luna octombrie 2012, numărul de animale sacrificate și greutatea în carcasă a acestora au scăzut la bovine, porcine și ovine și caprine, iar la păsări au crescut.


Octombrie 2013 comparativ cu septembrie 2013


Numărul total de bovine sacrificate și greutatea lor în carcasă au crescut cu 18,2%, respectiv cu 14,4%. În unitățile industriale specializate numărul de bovine sacrificate și greutatea lor în carcasă au crescut cu 7,7%, respectiv cu 4,6%. În luna octombrie 2013, ponderea bovinelor sacrificate în unitățile industriale specializate a fost de 21,5% din totalul sacrificărilor de bovine.


Numărul total de porcine sacrificate și greutatea lor în carcasă au crescut cu 0,6%, respectiv cu 2,8%. În luna octombrie 2013, ponderea sacrificărilor de porcine în unitățile industriale speciproduse din carne infoALIMENT Magazinalizate a fost de 93,6% din totalul porcinelor sacrificate. Numărul de porcine sacrificate în unitățile industriale specializate și greutatea lor în carcasă au crescut cu 8,8%, respectiv cu 10,3%.


Numărul total de ovine și caprine sacrificate și greutatea lor în carcasă au scăzut cu 10,7%, respectiv cu 8,2%. Tăierile în unitățile industriale specializate care au o pondere de 4,1% din totalul sacrificărilor de ovine și caprine au scăzut cu 28,6%, iar greutatea acestora în carcasă cu 19,8%.


Numărul total al păsărilor sacrificate și greutatea în carcasă a acestora au crescut cu 16,0%, respectiv cu 17,0%. În unitățile industriale specializate s-au realizat 80,0% din totalul tăierilor de păsări. Sacrificările în acest tip de unități au crescut atât ca număr de păsări sacrificate cât și ca greutate în carcasă cu 9,2%, respectiv cu 12,0%.


Octombrie 2013 comparativ cu octombrie 2012


Numărul total de bovine sacrificate și greutatea lor în carcasă au scăzut cu 16,7%, respectiv cu 26,5%. Sacrificările de bovine în unitățile industriale specializate și greutatea lor în carcasă au scăzut cu 17,6%, respectiv cu 18,1%.


Numărul total de porcine sacrificate și greutatea în carcasă a acestora au scăzut cu 10,1%, respectiv cu 13,2%. Sacrificările de porcine în unitățile industriale specializate au crescut atât ca număr de porcine sacrificate cât și ca greutate în carcasă cu 1,2%, respectiv cu 1,7%.


Numărul total de ovine și caprine sacrificate și greutatea lor în carcasă au scăzut cu 3,4%, respectiv cu 5,1%. Sacrificările de ovine și caprine în unitățile industriale specializate și greutatea lor în carcasă au crescut cu 15,4%, respectiv cu 10,7%.


Numărul total al păsărilor sacrificate și greutatea în carcasă a acestora au crescut cu 8,3%, respectiv cu 7,4%. În unitățile industriale specializate numărul păsărilor sacrificate a scăzut cu 0,9%, iar greutatea în carcasă a acestoara a crescut cu 2,8%.


În lunile analizate greutatea medie în carcasă la animalele și păsările sacrificate, prezintă ușoare oscilații.


În perioada octombrie 2012 – octombrie 2013, cele mai mari creșteri ale greutății în carcasă s-au înregistrat în lunile decembrie și aprilie la porcine, respectiv la ovine și caprine, când au loc sacrificările tradiționale ocazionate de sărbătorile de Crăciun și Paște.(Biroul de Presă al INS)

Alte articole recomandate:

Urmare a consolidării economiilor din țările membre ale Uniunii Europene, sectorul producției de carne a început anul 2016, pe creștere, evaluările pentru finalul anului, precum și previziunile pentru 2017 fiind cât se poate de îmbucurătoare, după cum arată un Raport al Comisiei Europene. Ca urmare, este de așteptat ca prețul cărnii-materie primă să scadă, fapt care va conduce la mărirea producției de produse din carne. Cererea de carne de [...]
Producătorul de echipamente de ambalare Evergreen a introdus recent noile mașini  tip QL-30 și QL-30ESL, concepute pentru capacități de producție reduse. Proiectat pentru o capacitate de producție redusă, QL-30 poate manipula volume de umplere de 180 ml până la 1 litru și poate umple 3000 de cutii pe oră cu o singură etapă de jos în sus. Sistemele de control PLC Allen Bradley și tehnologia servo oferă performanțe continue ambalajelor [...]
De regulă, alimentele vrac folosesc ambalaje sau recipiente reutilizabile, care circulă între procesator, eventualul furnizor angrosist și magazin. Alături de acestea, industria alimentară utilizează și ambalaje de mari dimensiuni, cum ar fi containerele. Pentru toate acestea trebuie asigurată o igienă perfectă, care să împiedice alterarea alimentelor.   Obiectivele spălării ambalajelor   Curățarea mecanică a ambalajelor și obținerea de ambalaje perfect [...]
Interactive Advertising Bureau Europe (IAB Europe) anunta lansarea pachetului de formate de publicitate online recomandate in campaniile de brand advertising Brand Builders, arata un comunicat din partea IAB. Pachetul face parte din recomandarile de publicitate de brand ale IAB Europe, care sunt menite sa atraga mai multe investitii in mediul digital, informeaza Iqads. Brand Builders este un ghid de brand advertising ce a rezultat in urma unui studiu amplu despre formatele de [...]
Potrivit unei cercetari privind obiceiul de consum al romanilor, alimentele bio inca nu conving. Afirmatia este facuta intr-un studiu realizat de Miriam Moroianu si Catalina Laschon, pentru Nielsen Romania, fiind publicat de Iqads. Romanii privesc alimentatia sanatoasa fie ca pe o renuntare la anumite alimente, fie ca pe nevoia de a introduce altele: respondentii cred ca o alimentatie sanatoasa ar trebui sa ex [...]
Kearney Blue, un producător de brânzeturi artizanale din Irlanda de Nord a dezvoltat un ambalaj pentru retail ca parte a strategiei sale de creștere rapidă a vânzărilor în magazinele de specialitate, precum si in alte magazine independente din Marea Britanie si Irlanda. Compania a lansat de curand brânza albastră de 225 g cu un pret recomandat pentru retail de 7.38 euro, informează Dairy Industries. Kearney Blue, lansată în 2010 de către Paul McClean, este o [...]
Fondul de Garantare a Creditului Rural IFN-SA va participa la Expo-Conferința Internațională Meat & Milk 2016, urmând să fie prezentă cu stand propriu în cadrul Secțiunii B2B-Expo. Reamintim că evenimentul se va desfășura în zilele de 12 și 13 mai la Hotel Alpin din Poiana Brașov, sub genericul ”SUBFINANȚARE, SUPRATAXARE, IMPORTURI: Ziduri în calea unui business de succes, într-o economie aflată în [...]
Extensie a liniei de ambalare, Trayfecta S este un echipament de formare a boxurilor de carton, precum și a cutiilor de carton de mare capacitate.   Utilajul are în componență un servomotor îmbunătățit, față de cele exitente anterior, fapt care îmbunătățește considerabil funcționarea unității mecanice. Trayfecta S are un design ergonomic, prezentând o utilizare lejeră, putând fi furnizat în variantă simplă sau [...]

 

Meat Milk TV
testo
testo
infoALIMENT MAGAZIN