Tehnologii

582

În 2024 producția mondială de vin va scădea la cea mai scăzută din ultimii 60 de ani

autor

MeetMilk.ro

distribuie

Se preconizează că producția mondială de vin va scădea la cel mai scăzut nivel din ultimii 60 de ani în 2023, din cauza recoltelor slabe din emisfera sudică și ale unor mari producători europeni, a declarat Organizația Internațională a Viei și Vinului (OIV), citată de ESMagazine.

Previziuni mai mici

În previziunile inițiale, OIV a fixat producția mondială de vinuri, excluzând sucuri și musturi, între 241,7 milioane și 246,6 milioane de hectolitri (mhl), cu o estimare medie de 244,1 mil. hectolitri.

Acesta ar fi cu 7% mai mic decât anul trecut și cel mai mic din 1961, când a scăzut la 214 mil. helitri, a spus OIV. Un hectolitru este echivalentul a 133 de sticle standard de vin.

„Acest scenariu negativ poate fi atribuit scăderilor semnificative în principalele țări producătoare de vin din ambele emisfere”, a spus OIV într-un comunicat.

„În timp ce în emisfera sudică, Australia, Argentina, Chile, Africa de Sud și Brazilia au înregistrat variații de la an la an între -10% și -30%, în emisfera nordică, Italia, Spania și Grecia sunt țările care au suferit cea mai mare parte din condițiile climatice nefavorabile din timpul sezonului de vegetație”, se spune.

Producători de top, probleme pe măsură

OIV se așteaptă ca producția de vin din Italia să scadă cu 12% la 44 mlh, cel mai scăzut nivel de la recolta slabă din 2017.

Prăbușirea înseamnă că Italia își va pierde poziția de cel mai mare producător de vin din lume, Franța fiind pregătită să recupereze locul unu pentru prima dată în nouă ani.

Spania, lovită de secetă, și-a păstrat poziția de al treilea producător de vin, în ciuda faptului că producția sa va scădea la cel mai scăzut nivel din ultimii 20 de ani, o scădere cu 14% a producției față de anul trecut și cu 19% în medie pe cinci ani.

Scăderea bruscă a producției italiene și spaniole ar duce la o scădere cu 7% a producției UE în acest an, la 150 mln, al treilea cel mai scăzut nivel de producție de la începutul secolului.

Producția de vin din SUA, a patra cea mai mare din lume, era de așteptat la 25,2 milioane de helitri în acest an, o creștere de 12% față de 2022.

Temperaturile răcoroase și ploile abundente de iarnă din regiunile Napa și Sonoma au adus viță-de-vie, atât de necesară, după câțiva ani de secetă. , a spus OIV.

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2